Tuesday, July 12, 2011

My Girlfriend is a ........!!!

Assalammualaikum...

Wahhhh.....
sudah lama aku tak update blog nie kan??
Sorry all
Aku tengah busy dengan Exam aku
23 July nie insyallah akan berakirlah Exam aku..
Bukan saje-saje je aku tak update hokeyy...=)


Coretan kali nie aku nak cerita pasal GIRLFRIEND aku sorang nie...
Tetiba je terasa nak buat entri khas pasal dia!
Korang pun nak tahu kan siapa dia GIRLFRIEND aku!
Okayy...sekarang jugak aku bagitahu!=)


My GIRLFRIEND tersangatlah cantik orangnye....
Tak ada siapa yang boleh kalahkan kecantikkan my GIRLFRIEND okayy!
My GIRLFRIEND pun sangat cute!
My GIRLFRIEND sangat banyak makan!
And makanan favourite die adalah DAGING!
Bila dapat je daging dia akan makan dengan gelojoh but tetap mantain cute ye!^^~
Yang paling special pasal my GIRLFRIEND ialah........
Dia ada 9 TAILS!
My GIRLFRIEND jugak ada deria bau dan pendengaran yang sangat tajam!
PELIK???
Tak payah nak pelik sangatlah...
Sebabnye....




MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO!!



Hah....nielah dia my GIRLFRIEND tue!
Cantikkan dia! 
Cute pulak tue!
Haha...
Dalam sibuk-sibuk study subjek terakhir untuk Exam nie sempat jugak aku menghabiskan drama MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO sebanyak 16 episode nie!
Sangat best kowt jalan cerita dia!
Ditambah pulak watak MI HO yang dilakonkan oleh Shin Min Ah nie!=)~
Korang dah tengok drama nie belum?
Yang belom tengok tue silalah tengok ye!
Pasti anda tak akan menyesal punya!=D
Aku pun baru je sempat tengok drama nie tahun nie...hehe



Selain Shin Min Ah yang cun melecun nie...watak lelaki utama pulak dibawa oleh Lee Seung Ki








Lakonan dia amat mantap lah dalam drama nie!
Walaupun Cha Dae W0ong nie sangat selfish pada awalnya...tapi bertukar jadi sangat sweet pada akhir drama nie!
Sehinggakan dia sanggup mengorbankan nyawa dia untuk selamatkan Mi Ho tue!
Nak tahu??
Korang kena tonton sendiri okaayy!







Watak-watak lain


Watak Park Dong Joo yang dilakonkan oleh No Min W0o..
Dia nie nak kate baik pun ye...nak kate jahat pun ye jugak!@@~


Watak Eun Hye In yang dibawa oleh Park So0 Jin..
Watak jahat dalam drama nie...
Setiap kali dia keluar je dalam drama nie aku mesti cakap..RUNSING AKU!
Semua orang benci dia kowt!=P


Pasangan cute dalam drama nie...
Director Ban dan Min S0ok...mak cik kepada Cha Dae W0ong!
Watak diorang nie lah yang menghidupkan suasana kelakar dalam drama nie!=)

So...
kepada readers yang belum tengok lagi drama nie...silalah tengok okayy!
Rugi kowt kalau tak tengok drama yang sangat best nie!






Nota Coretan : Jom Sayangi Allah Dan Rasulullah!



104 comments:

..cik gugu.. said...

heee hero n heroin same2 cumil.

tp da jemu tgk cte ni sbb asyik ulang tgk je dlu ;)

ezzaty harith said...

heee..nape ea??member2 laki sume suker cite nie..

btw cite nie mang besh :)

amira aihara said...

heroin sgt comel..ada lesung pipit lgi...hee

Budak Giler Cadbury said...

lee seung ki ke lee seung gi =.=

atiqah titia said...

fad!!!cpt la hbis examm..xtiv kn blik fb..rindu dkt ka...!

fadlisabri said...

Cik Gugu - Yup2..!Saya x jemu2 pun tengok cite nie!haha...=)

Ezzaty Harith - Sebab heroin die sangat cantik n comel kowt!=)

Amira Aihara - betol tue!

Budak Giler Cadbury - 2dua boleh diterima!

Atiqah - 23 HB tepat kol 12 mlm (waktu Egypt) aku activate balim fb!hehe...^^~

Miscellaneous Smiles said...

dh tengok..best gilee~~~~

Azwa Azee said...

owh citer ini sangat best..

[sutera kasih] said...

cantik sgguh gelfren awk hehe korean gitu

yatie Awang said...

cerita begini, tak kitalah korea ke, indo ke, tentu taksub jadinyakan, kalau tertinggal satu episod, dah gelabah dah...kan3 hehe

thanks ya singgah blog kakak

eclipsesweet said...

wahh.. minat korea upenya.. hihihi..

fadlisabri said...

Miscellaneous Smiles - yup2!

Azwa Azee - mmg best!

[sutera kasih] - hehe...thanks!=)

yatie Awang - tau x pe!

eclipsesweet - minat la jugak~

Marniey said...

minat tgk drama korea jgk ye. ingat lelaki x suke hehehehe

fadlisabri said...

Marniey - yela...nak hilangkan bosan dok di perantauan nie...=)

Janatul Ashikin said...

comel sesngt...............:)))

Wilayah Sepet Kuku said...

As salam, gagahnya dia...16 episode selesai sudah....hehehe

Jom..jom.. :)

ainaa said...

nak tengokk. jelesnyee

tia fatiha said...

haha . ingatkan girlfriend yang mana lah tadi ! huhu . tapi tak tipu lah, dia org mmg comel2 . :]

Elih Japahar said...

Kalau lah aku mendapat bini mcm Shin Min Ah ni, sy nak cuti seminggu tak kuar rumah..kahkahkah!

Rain said...

gebunye awek..

tapi si awek tu kenal x pkwe dia yg sorang ni haha...

:D

syiela said...

pasangan yg padan :)

Hiddy Asri said...

Loike..

fadlisabri said...

Janatul Ashikin - yup2!

Wilayah sepet kuku - Salam...hehe

Ainaa - tengok laa...=)

tia fatiha - hehe...comel kan!

Elih Japahar - hope ko dapat!haha

Rain - cehh...biasalah!haha

Syiela - sape?saya ngn shin min ah ke shin min ah dgn plakon laki tue??Lol~

fadlisabri said...

Hiddy Asri - =)

LiFe KaMi said...

masa muda remaja dulu slalu tgk,
skang sibuk kerja je..huhu

Mira Zaini™ said...

wah...lyn korea~~MZ pon ske tgk cter ni...suke part dye ggt bantal daging~~huhu...

cik bulan said...

nota coretan tu xde kne mengena..=.=''..hahaha...tapi mmg sweet 2 org tu..hik3..

cik Dil said...

da tgk dulu lagi citer nii..sangat shomell..

hoiii..hoii..
suka part yg dia main kenyit2 mata smbil guna tgn tuu..shomelll

Hafiz Al-Pazin said...

baru je abis tengok cite ni tapi yang paling menyayat hati aku tengok tanpa subtitle....buat-buat paham je lah.....hehe

syrupmasin said...

errr :D

ILA HonEyBuNNy said...

layan cita jugak rupanya...hehe..

lawa girlfriend...hehe...;-)

good luck exam nti yer...;-)

..hizamirahim.. said...

wah.
layan korea ye ?
:D

nadya said...

sy pon peminat cita neh...folowed awk.. :) klo sudi singgah la blog sy yg xseberapa neh..

Nurasyiqin said...

nice blog..folo skali ah..

hebat ah nak exam layan cita korea nih..hebat2..berapa hari nak hbs 16 episod tuh??

* pasni nak cari ah citer nih.=D

najihah sahami said...

hahhaa..xtgk lagi. kesiankan. huhu

misSbLurRy said...

errr ok aku x kenal..ahahaha aku x layan cter korea la beb...aku rasa artis korea nie muka sume sama...ahahahah

HasNah Kawaii said...

tak pernah tengok lagi citer ni, harap dapat tengok suatu hari nanti

tapi lagu OST semua saya ada..haha..sampai addicted kot dgn lagu Oh La La tu. ^^

fadlisabri said...

Life Kami - tgk drama korea dpt menghilangkan tension ketika bekerja kowt...hehe

Mira Zaini - yup2...comel kan!

Cik Bulan - yup2...mmg sweet!

Cik Dill - haha...comel gile diorang!

Hafiz Al-Pazin - Same laa...baru sempat tgk thn nie...dasyatnye tgk tanpa subtitle!haha

syrupmasin - err??

Ila honeybunny - Layan jugak laa...cantik kan!thanks~

Hizamirahim - hehe...layan jugak laa~

nadya - thanks..insyallah~

Nurasyiqin - haha..saje menghabiskan waktu!=.="~

Najihah Sahami - nnt tgk laaa...best!

missblurry - yeke?haha...

Hasnah kawaii - nnt tgk k...best!ost drama nie smuanye best!=)

saiazuan said...

gumiho is my girl.. hehe :D

fadlisabri said...

saiazuan - sorry...she's mine okaayy!haha

amir aizat said...

sweet couple dah tuu,hehe

Pencacai Alim said...

mcm muka aku jek..hahaha

suhaa said...

cerita ni best. lee seung ki tu pulak kegilaan my rumates . now start nak melayan Heartstring pulak. another romantic love story.yuuuuhuuuu :))

SyahmiFikri said...

wah! girlfriend dia.. mai sorang! muahyhaha

cik aisha said...

comey doh heroin dia ni...:)girlpren eh?haha

fadlisabri said...

Amir aizat - hehe...=P

Pencacai Alim - sape??

Suhaa - yeke?nak tgk gak laa...=)

SyahmiFikri - yup!haha

Cik aisha - haah....kekasih gelapku!haha

Cik Tetra said...

citer ni best gile!!! btw sy suke lee seung gi!! :)

Aman Ibrahim said...

waa mcm best jer, nak kene layan jugak nih haha..

diana said...

artis korea cantik2 eik??

fadlisabri said...

Cik Tetra - yup2...best!

Aman Ibrahim - mmg best...pasni layan k!

diana - ade jugak yg x cantik..hehe

suesue said...

cantiknya awek..ekeke..btw,first time ke sini..nice blog..follow sini :)

ishiko said...

tehehe.. da hagakk dh nk ckp sal citer ni tadi stat ckp suka mkn daging tu...

best3x..

hudaa.udey said...

wah... dah ade gf.. :P gumiho serigala jadian.. hehe :P

i'm ezza haniza said...

cunnya awek!

izfanora said...

wah awek dier.. terkenal sungguh.. :)

fadlisabri said...

suesue - thanks!=)

ishiko - sape lagi kalau bukan gumiho!hehe

hudaa.udey - yup2..!^^~

ezza haniza - thanks!haha

izfanora - tgklah sape bf die!Lol~

echaRierie said...

org korea mmg cute2..haha..
nak jgk dpt bf yg ensem tue..haha ~

★ Gadis Merah jamBu★ said...

wahaaaa suka cite nie ^____^

fadlisabri said...

echaRierie - yup2....diorang semua cute!

Gadis merah jambu - =)

amnie azmira said...

memang best doe..xjemu tengok balek cita tu..^_^

Psychoticly Challenge said...

perghhh...lmbt!!!!haha :P peace... :)

fadlisabri said...

amnie azmira - haha...tau xpe!

Psychoticly Challenge - bluerkkk!=P

Psychoticly Challenge said...

wekkkkkkkkk....try scert grden lak...huhu

fadlisabri said...

blekk...xnak!=P

haha....

cheqwa said...

hahaha...ur girlpren memang setail aaaah ;P

Psychoticly Challenge said...

=.='' xnk2 t tgok gak an...haha
btw,,OST fox rain dy memank best!!!!tacink2...lol~~

fadlisabri said...

cheqwa - thanks!=)

psycho - haha...tau xpe!

Psychoticly Challenge said...

ko pehal xon ym...grrrr..wt penat je ak on... =.='' haha

FarHANa aZwA said...

waaa...nak tgk jugakk..... ~~~

fadlisabri said...

psycho - rindu r tue...haha...after exam aq on...(p/s: sila chat di chatbox ye...ni laman komen...^^~)

farhana azwa - tengoklah....best2!=)

Psychoticly Challenge said...

ahaa..wekkkkkkk..ske ak la...muhaha

abbey~ said...

haha. suke same lee sung ki. :)

~NajiLaA~ said...

oh.peminat korea rupenye. ;)

fadlisabri said...

abbey - =)

NajiLaA - bole lah...hehe

PutEra Boi said...

komfom peminat drama korea bro.. ok dont forget become my folower..so boleh share2 new story about cerita korea yang best.

fadlisabri said...

PutEra Boi - okayy....sudah!=)

~NieZa~ said...

dr awal sy sudah agak gumiho! hahaha
tengok tajuk sy sdh dpt agak..:D
truskn usaha tgk crta korea ^^

Anonymous said...

kepada bloger..anda tersilap eja 'berakirlah'..sepatutnya dieja 'berakhirlah'...lain kali berhati-hatilah dengan ejaan ye...jaga-jaga..ada yang memerhatii ...SHhhhh~~(",

Aimifiqa said...

suke cite ni. best sgt.paling suke. dia ckp. nomu..nomu..nomu..comel2~

fadlisabri said...

~Nieza~ - hehe...cite ape lagi kalau bukan gumiho!=)

Anonymous ( KAK LONG! ) - thanks ats keALERTan anda dlm membaca setiap bait ayat-ayat di blog ini ye...thanks sebab mnyokong blog ini...(membaca dr A smpailah Z! )
Maaf ats kesilapan ejaan itu...well...kita semua manusia biasa yg sering melakukan kesilapan!=)

Aimifiqa - yup...nomu nomu nomu nomu cua!^^~

Miss Y and Her World said...

tak pernah tengok lagi. tapi memang minat dekat heroin tu. natural beauty.

MSfaten said...

dah tgok citer ni. memang besh. sweet je diorg berdua..
tgok sini.... ;)

http://realstoryofme.blogspot.com/2011/07/korean-drama-lagi.html

fadlisabri said...

Miss Y - yup2...mmg natural beuty!=)

MSfaten - betol2!=)

Amira Chan said...

amboiiii. nak awek korea je. hahaha

fadlisabri said...

Amira Chan - Kalau da jodoh tue nk wat camne kan....=)~

wan zuliyana [apel] said...

ni memang kipas-susah-mati kpop btul ni.haha
boleh lah geng nagn kakak sy. ekeke obses giler ngan ctr nih.

fadlisabri said...

Wan zuliyana - hehe...yeke??cite ni tgk berkali2 pun x jemu!^^~

MAISHARAH said...

singgah dri malysia hihi..

come2 blako

hidayu 0nly said...

dh 2 kali sy tgk
mmg terbaek la drama nie :)))

fadlisabri said...

MAISHARAH - thanks!=)

hidayu 0nly - yup2!terbaek!

hidayu 0nly said...

last episode terbaek!!!
kan bez dpt bf cm lee seung gi 2
tgk die mnangis
terbaek la!!

Farhani Mazlan said...

baru nk tgk cerita ni.hehehe.tu pun br download :P

saya eqa ikram said...

my fov.. love it so much :)

fadlisabri said...

hidayu 0nly - betol3!

Farhani Mazlan - hehe...layanlah cite nie okayy~

eqa ikram - same!

mySara said...

hoho, Shin Min Ah ni memg sweet..
penah tengok dye dlm drama "A love to kill".. sangat sadiss cerite tue.. berlakon dgn Rain. ;'(

::Miss Hearty:: said...

citer neh best gilerrr.suke2!! =)

fadlisabri said...

mySara - betol3!

::Miss Hearty:: - betol3!

^baju kurung^ said...

hahah.minat korea gk ye. sstgh laki anti korean boys tau. btw, cite ni mmg suprb la. sweet sgt

fadlisabri said...

^baju kurung^ - sesetengah lelaki je...haha...yup!superb!

A i n n u r A f i f f a h said...

ni antara cite korea yg laki tgk kan?

pelikk..kwn2 laki sume tgk..

pasai pmpuan tu cntik ke? :D

ke pasai gumiho tu..ade cm dlm cite naruto ek?

hahaha.

fadlisabri said...

AinnurAfiffah - yup2...pasal gumiho tue cute n cantikk kowt...hehe

nur92ila said...

hahaha..ak da lama da khatam citer ni..lee seung gi saramh hae..ak slalu follow lee seung gi kt 2 days 1 night, rncgn ni best tau..kalo ko rajin try r follow..lawak giler..

m!Rm0_cha!yOk said...

hoi...hoi...! ^^ Nomu nomu nomu nomu nomu nomu nomu nomu....... chuaaaaa!!!... hehehehee~... ske citer neh..

Miss Shana Pepatung..T_T said...

best citer ni..laki tu suka wat "hoi hoi"haha..commeeelll!!