Tuesday, July 26, 2011

Wanita Kental *Peluru Pun Tak Tembus!

Assalammualaikum...

Sudah lama aku cakap kat korang nak cerita pasal budak perempuan yang keluar dalam Wordless Wednesday aku yang pertama tempoh hari!
Sekarang barulah aku ada masa untuk cerita pasal beliau!
Berdasarkan komen-komen dari coretan yang lepas...
Ramai laa jugak readers blog nie yang tak kenal pun *Or saje-saje buat tak kenal =,=" dengan Rebecca Black..!


RB nie sangat terkenal dalam kalangan pengunjung Youtube menerusi lagu yang AMAT MELETUP beliau...
ape lagi kalau bukan FRIDAY!=)
Well...korang pun tahu kan macam mane meletupnya lagu si RB nie!
*Tengok dari bilangan dislike dah tahu dah!=,="~

Menerusi lagu tue jugaklah RB nie dikutuk....dicaci...dihina...dll~
Sampai dapat ancaman bunuh lagi okayy!T.T~

Tapi...
Apa yang dibuat oleh RB selepas itu?
Adakah dia terus berputus asa dan berhenti menyanyi??

Tidak sama sekali!
Buktinya RB muncul dengan lagu beliau yang kedua iaitu My Moment...

Aku sangat memuji semangat RB nie..
Kuat betol RB nie walaupun baru je berusia 13 tahun!
Walaupun dihentam teruk oleh masyarakat..dia tetap percaya dengan bakat nyanyiannya dan teruskan menyanyi!

Hasilnya...
Ramailah jugak yang LIKE lagu My Moment di Youtube....
Banyak jugaklah komen-komen positif yang RB dapat dari masyarakat...
And..
Cuba korang tengok bilangan Subscribers RB kat channel die di Youtube!

Personally aku sangat kagum dengan semangat yang ada kat RB~
Bayangan kan kalau korang berada kat tempat RB...
Adakah korang akan bangun semula daripada kutukan cacian dari masyarakat?
Adakah korang akan teruskan perjuangan korang walaupun tiada sesiapa yang menyokong korang?
Adakah korang akan terus berputus asa??
*Soalan nie ditujukan pada aku jugak!



Sekian.

Nota Coretan : Alangkah bagusnya kalau remaja zaman sekarang mempunyai 
                          semangat kental macam nie dalam kehidupan!=)~


36 comments:

Lea IsNaw! said...

xpenah dgr lagu die
nanti nak dgr jugak la

salemaziz said...

kdg2 aku xpaham lansung ngan minah ni. haih.

AfiekJibril said...

dia sgt bernasib baik...sbb ramai org dislike video dia smpi terkenal dgn video yg paling byk dislike...haha...smpaikan Katy Perry pon tribute lagu Friday dia and sertakan RB sekali dlm video klip Katy...sgt bertuah..hehe...aku dah dgr lagu My Moment tu, walaupon tak sedap mana, tp still lagi ok dr Friday..thumbs up for her!..

.:AiN iKeUchi:. said...

baru dengar lagu friday ni..memang x sedap..hahaha.. (jujur)..tapi kira ok la..sebab dia tak pernah berputus asa even banyak orang hentam dan ngutuk dier ni..TERBAIK..

ADEEYA said...

Kagum dengan semangat dia he :)

Nini Hartini said...

1st time dgr nama dia dan tau pasal dia. hehe

IMANSHAH said...

oooo

P#eoniX said...

kagum ngan orang cam neh...artis kiter po ader gak yang semangat kental cam adibah noor...sblom dia dikenali dulu..... and now???....so,kesimpulannya never give up in your life rite???

Eha Solehah said...

saya suka gadis seperti ini.... tp mungkin sy x cukup kntal cm dier kot... hehehehehe...
http:/ehasolehah.blogspot.com/

fadlisabri said...

Lea IsNaw! - okayy...tekan je link tue ok!

salemaziz - haha...

AfiekJibril - btol2...bagosla katy perry bg die keistimewaan muncul dlm vdeo klip die tue kaN!mgkin tue jugak naikkan semgt RB...My Moment ade improvemnt laa~

.:AiN iKeaUchi:. - dengar laaa pulak lagu my moment...btol...semngt tue yg pntg!

ADEEYA - same!

Nini Hartini - hehe...=)

IMANSHAH - begitulah kisahnye~

P#eoniX - same laa...yup2...same goes to adibah noor yg berbakat bsr tue~

Eha Solehah - semoga mnjadi wanita kntal!=)

aiNa yaZiD said...

semangat kental.. suka2! Tak ramai yang kental macam dia. (^_^)

sleeping_maniac90 said...

giler r xtkut mati.. hoho..
kn bgus kalo rmja msia ad smgt cm tuh.. huhuhu

Amna.Qadeeja said...

a'ah,penah terbaca pasal dye ni kat blog serius.

bagusla dia masih mampu berdiri walaupun penah punya kesah hitam *kagum ;)

feenaz said...

Nabi Muhamad lagi kental..agungkanlah Baginda drpd beliau.. :)

fadlisabri said...

aiNa yaZiD - betol3!

sleeping_maniac90 - hehe...btol tue!

Amna.Qadeeja - hehe..=)

feenaz - Yup2...xde sape boleh kalahkan kekentalan rasulullah!^^~

.:iQeLLypEri:. said...

errr..mcm ta pnah pun tawu kewujudan dea..
buta IT betul la..
erkk..oke..mmg pun..

misz molecule said...

ramai je pon semangat kenatal tu ada..


tapi xtahu nak expresskan ia..
sebab xramai remaja yg menonjol cam RB..

gadisBunga said...

dia belasah je. suka tak suka, sedap tak sedap, org tetap tgk juga.

last2 dia terkenal satu dunia, yg dok kutuk2..habuk pun takde kan? huhu~

*oh ye, thanks for dropping by my blog. :)

sahromnasrudin said...

trime kasih komen dan singgah di blog saya..

kunjungan sdra amat-amat sy hargai..semoga persahabatan kan terus kukuh lagi..

semoga berkunjung semula ya :-)

..hizamirahim.. said...

dia sangat konfiden ye.
haha.
:)

s a r said...

salam ziarah kembali :)

hm, tak kenal langsung pula. :D

if tentang semangat untuk bangkit semula diperkatakan, alhamdulillah. setabah aishah r.a ketika difitnah. :)

WuMing said...

Orang yang suka kutuk orang ni mereka fikir mereka laa yang bagus... Sedangkan orang yang bagus tak akan kutuk orang...

shishi.. said...

owhhh..xtau pun pasal ni...truk sgt kte lagu die sampai dkutuk g2..ape2 harap i akan jd setabah girl ni..

A i n n u r A f i f f a h said...

lau die sedp2 jugak kn~

1st time ke sini.

follow awk. :)

fadlisabri said...

.:iQeLLypEri:. - haah...mmg buta IT!=,="

misz molecule - betol tue..hope kita bole tonjolkan semngat kental tue ye!insyallah....^^~

gadisbunga - hehe...betol tue!thanks jugak kerana melawat blog nie ye...

sahromnasrudin - same2...terima kasih juga...ameen!insyallah~

..hizamirahim.. - yup...sgt konfiden!

sar - terima kasih...alhamdulilah..=)

WuMing - yup betol tue!sangat setuju dengan anda!=)

shishi - hehe...nnt dengar laaa lagu die k..ameen~

AinnurAriffah - boleh laa...terima kasih ye!=)

Fathiah Hamim said...

honestly, i am not against her. no doubt lagu dia tah pape, tapi i think she is way better than cikgu apa tuh yang buat miming.

at least dia tak ganggu orang, tak mintak duet orang pun. heh

maizatul suraya said...

whoopps! RB ni okey la. wayyyy better dari Vanessa Hudgens. hikhik. sorry.

>>salam ziarah :)

fadlisabri said...

Fathiah Hamim - hehe...boleh tahan laaa RB ni...betol2!=)

maizatul suraya - hehe...agaklaa...=P
salam ziarah~=)

Izz said...

laaa.. baru 13 thn rpnye..

nadira shahid said...

shes only 13.. at least die berusaha sendiri dan tidak berputus asa.. even lagu tak brape sedap, tapi umur die still muda, dan byk masa lagi boleh diperbaiki ;)

harap2 jadi pengajaran utk remaja kita ;)

supaloca said...

x sedap...:P heheheheh

fadlisabri said...

Izz - yup2....13 thn~

nadira shahid - hah...betol tue!=)

supaloca - xsdap pun ade jugak org tue hafal lagu die kan???=,="~

Amy A. said...

boleh x nk ckp knl de sbb lagu baru de je...:p

btw, lagu friday tu xla buruk sgt...knp dislike bnyk nye?

fadlisabri said...

Amy A. - hehe...pun bole...ntah laaa...setengah org taste die laen kowt...=)

❤ Cik Nissa ❤ said...

kesian RB ni..tak pasal2 kena kutuk2 dgn org....
tapi sy lagi suka maddi jane...mesti pernah dgr kan...amaze dgn si kecil tu.

cbe tgk y ni..
http://nissajalaluddin.blogspot.com/2011/05/maddi-jane.html

fadlisabri said...

Cik Nissa - yup2....maddie jane mmg mantap!suke dgr die nyanyi lagu rolling in the deep n jar of heart!<3