Sunday, November 27, 2011

FB Lahirkan Ramai PENGULAS BOLA!

Assalammualaikum...

Semua mesti tengok kan Malaysia lawan Bahrain..!
To be honest aku tak tengok pun sebab aku duduk kat Mesir nie malas nak tengok online...
So aku bukak laaa Facebook...
Rupanya melalui Facebook pun korang akan tahu perkembangan perlawanan bola antara Malaysia dengan Bahrain tue..
Setiap saat mesti ada orang akan post pasal perkembangan terbaru perlawanan tue!^^~
Thanks laa kat kawan-kawan yang sentiasa update pasal perlawanan tersebut!






Ada macam-macam status yang diupdate...
Ada yang komen pasal perlawanan bola sepak tue....ada juga yang komen pasal pemain bola sepak tue sendiri!
Seriously sangat terhiburlah dengan bermacam-macam status kawan-kawan FB malam tue~!
Nampak laa semangat patriotik dalam diri masing-masing!
Aku pun tak melepaskan peluang untuk memberi komen!





Akhirnya sudah ditakdirkan Malaysia kalah dengan Bahrain 3-2 kan!T,T~
Apa yang aku kesal bila lepas perlawanan tue ada pulak sesetengah orang yang update status yang memaki hamun + mengutuk + komen yang negatif kepada pasukan Malaysia....
PELIK...!!
Time perlawanan bukan main lagi puji-puji pasukan sendiri....
Bila dah kalah ke mana hilangnya semangat patriotisme tue ye???

Sekian.

Nota Coretan : Pening memikirkan hal nieyh!=.="~ 













26 comments:

sharul izam said...

semua nak post dulu..hehhe
pengganti wartawan sukan..:)

♫•♦NuHaBa♦•♫ said...

stuju2..nnt senang la..klu x dpt tgok bkk je fb..mesti tau pnye pastu..

Syafiq Ahadin said...

manusia mudah lupa. Hekkkkkk3!! :)

cantekk said...

=D smgt2..jenuh tekak mnjerit kt dpn tv..siap bdoa.. tp mmg gile la dlm ms 6 menet je derang dpt 3 gol..lari da la mcm lipas..tp tetap setia sokong Harimau..AUMMM!!

hafizzalSHUAEB said...

awat aku ada ni FADLI. hahah. sayang kau !!!

MiSz fiFiEyQa said...

betul tu,,kalau menang kemain puji melangit tapi bile kalah sikit habis sume dihentamnye...cube la kasi support sikit!!haizzz

Onitsuka_hana said...

haha btol tu..

hawiz said...

hehe..betol2..kt tweet lg la...3seconds je..tweet kutuk2..adehh

zizidiazora said...

kalah menang kan adat pertandingan yg dok p marah2 tu pasal apa pulak. kalau dh minat support jelah tak kesah la kalah atau menang...

dan menjadi kebiasaan la bagi peminat bola selain minat pada permainan minat jua pada pamain hahaha....

nik rosmawati said...

org yang suka kutuk2 tu ptt bg dia main bola jea.kita tgk diorg lak mcm mana..haha

flowers said...

aigoooo
hahahaha

# comel kata2 dari penulis..^^

amirah anis said...

well said...itulah kita manusia...
menang dipuji, kalah dikeji...tak patut~

takpeeeee...cuba lagi!!

Nalisa Syahira said...

tak pyh tgk tv , tgk facebook je , dah boleh tahu apa yang jadi , haha .

yaya chef kecik said...

ingat aku sorang je perasan mende nieh hahahahaa..
my frens pun mcm nie jugak ^^

superNADD said...

pape pon malaysia tetap juara di hati rakyat malaysia kan? peace ;)

amyrasazaly said...

setuju sangat .. bila naik semua nak megah, bila jatuh semua nak ludah.

be positive malaysian.. =)

Fendy said...

sebab 2 xpyh update pasal bola...da ramai da jd pengulas...hahaha

Namee Roslan said...

hahahahahaha, sangat betul. time bola tu..hmmmm. dasyat betul status. mmg penuh wallfeeds saya.

Edy Fee said...

yang pasti/..sejak malaysia menang piala suzuki..dh ramai or pkai jersey ,,malaysia

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

besa der..bdk2 pempuan suke tgk pemain jee..hehehe IDOP BOLA SEPAK!!!!

bukan photographer said...

gitu la manusia..bila menang disanjung, bila kalah dikeji...what to do..hehe

fArAh07 said...

hahaha. biase la tu

Amely Afandi said...

hahha so true . bt i ulas pasal bola yg tknk masuk goal . lol

Chenta Eyfa Najibrz said...

hahaha..MENYU da bestttt

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI.... KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/