Monday, April 18, 2011

~ Musim Panas telah tiba!! ~

Assalammualaikum...

Apa khabar readers??Lama tak dengar cerita!=)
Sekarang nie tibalah waktu Musim panas di Mesir. 
Bermakna, berakhirlah Musim Sejuk yang sangat bahagia!
Kalau nak tahu, panas kat sini tak sama panas dengan Malaysia ok!Lagi panas beb!Bahangnye jangan cerita laa..!
Temperaturenye adalah dalam 37-40 darjah celcius ke atas!Sampai boleh masak telur kat atas jalan ok!Cuba bayangkan!T.T~


Dah tiba musim panas macam nie..
Student Malaysia yang baru sampai kat sini (termasuk aku!) mulalah shopping kipas @ Air cond!hehe...
Semalam sempatlah aku dan 2 orang lagi kawan lelaki aku menjadi Musyrif untuk menemani lebih kurang 15 ekor anak kambing  orang pelajar perempuan borong kipas...

 Mak cik nie pun nak posing jugak!^^~


 
FYI..Musyrif tue macam pengembala kambing yang kena jaga kambing-kambing jagaannya dengan baik dan selamat!hehe..
Musyrif tue macam body guard lah untuk student perempuan.
Kena jaga keselamatan diorang sepanjang tempoh bershopping.
Yelah...takut mereka nie dikacau oleh jejaka-jejaka Arab yang hensem (aku lagi hensem lah!=P ).
Susahlah hati parents diorang kat Malaysia nanti~


 Selesai bershopping kipas dan Air cond..diorang pun bercadang naik sekali lori yang membawa barang-barang diorang untuk balik.
"Save bajet sikit!Pengalaman sekali seumur hidup!!" kate salah seorang daripada mereka!haha...=D~


So, bermulalah episode Musim Panas bagi kami di sini.
Semoga kitorang kuat untuk menempuhi musim panas kat sini.
Exam pun tak lama je lagi.
Wish us luck ok!!=)
Insyallah~

~Rindu Winter~
T.T~

Sekian.





12 comments:

Herlisyatt said...

best nyeeeee ade winter

hahha

jeles2.

fadlisabri said...

da abis da winter....rindu!huhu~

syera * punjie said...

thanks laa sebab jage anak-anak kambing hari tu ;p haha

fadlisabri said...

hehe....=P

SITOT said...

bes kot ade kat ngare org.. bile nak balik m'sia? haha

fadlisabri said...

hehe....x tahu lagi~

ciput_kechik said...

waa...bestnyew...hahaha..nek lori...

waalllaa! said...

kat sana mmg kalau perempuan jalan sorang bhy.bhs saya pergi umrah pun camtu..bila jalan sorang2 rasa takut sikit..kalau shopping sorang2 bhy coz org dia suka pegang2..xsukeee...huhu..even dah bawak mak n nenek pun nak pegang2 org lagi,.mmg kena marah la org tu..hehe

fadlisabri said...

hehe....pak arab mmg suke gurls malaysia~
haha...=)

siti norlaili yusof said...

uppss... bahaya gak ye pak arab kat sana.

rajin2 belajar k.

fadlisabri said...

insyallah~

Nens Collection said...

bestnye...bile dpt g sana..dulu x nak blajar rerajin,kan dh nyesal...hahaha..huhuh