Sunday, September 11, 2011

Beza MESIR Dengan MALAYSIA #4

Assalammualaikum...

Kita kembali ke rancangan......
Beza Mesir Dengan Malaysia!
Yeahh....tepuk tangan!
*Ada macam hos rancangan TV x??@@"

Sudah agak lama aku tak buat coretan pasal nie...
Bukan sebab tak ada bahan...
tapi ketiadaan waktu nak menghupdate blog...
Sorry ye!=)

Perbezaan yang aku nak cerita nie sebenarnya aku pun tak tahu nak bagi tajuk apa...
So korang tengok je laaa gambar nie dan boleh fikirkan tajuk!



Mesir

Errkk...
Time mula-mula sampai Mesir dulu aku aku tengok senario *bukan senario yang lawak tue! di atas dengan amat pelik sekali..
Dalam hati aku cakap Errkk...ramai betol budak-budak gay Mesir nie!=.="~
Begitulah pendapat daripada budak malaysia yang baru menjejakkan kaki kat Mesir nie dulu~
Okay...
Ternyata pandangan aku tersangatlah salah!
Sebenarnya kalau nampak diorang nie pegang-pegang tangan macam sweet couple tue sebenarnya tanda diorang nie sangat-sangat best friend!
Kalau nak tahu...bukan je budak-budak muda yang buat macam nie...
pak cik-pak cik yang tua..Err...yang agak berumur jugak sama je..!
So..kalau korang ternampak senario macam nie kat mesir..tak payah lah pandang pelik sangat sambil ternganga-nganga mulut tue ye!=)

Malaysia

Aku tak pastilah pulak kalau kat Malaysia ada juga orang pegang-pegang tangan sambil jalan macam gambar kat atas tue...
Kalau ada pun mestilah yang berlawan jantina kan!
Kalau pasangan yang sah suami isteri tak apa lah kan....tapi kalau pasangan yang tak berapa nak sah???
Astaghfirullahalazim!
Ermm...kalau sesama jantina pegang-pegang tangan sambil jalan kat sekitar Malaysia mesti ramai yang pandang pelik ye tak?
Silap-silap ada pulak yang kena simbah asid nanti!
Errkk....ye ke??


Sekian.

Nota coretan : Aku dah macam paparazzi pulak amek gambar curi!=.="~







27 comments:

Yeen Sam said...

hehe , okehhh ! agak sangsi di situ tapi rupanya bestfriend sahaja lorhh :)

suha said...

hmm. macam macam kan

kira, best friend betul lah mamat dua orang tu ya.

LaLa said...

lau kat m'sia, nampak je laki pegang tgn ngan laki trus kena cop gay...
tp memg gay pon kan sebab memg xde la bff pegang tgn cam couple :P

Namee Roslan said...

fadli, yg saya perasan..orang Bangladesh pun!!! suka pegang tangan pimpin tangan bila berjalan. serious rasa gay tp diorg kata tak!! diorg kata memang habit.. :) kawan kawan je.

Syazwan Che Deraman said...

heeee..geli plak tengok pegang tangan macam tu,

Mohd Khairi Khadzir said...

org arab klau salam pun cium pii jgk kn ..or laga2 pipi hehehe

miss inna said...

pdangan masyarakt kita mestilah kata org tu gay bila jln pegang2 tgn mcm tu..tp benda tu klo kat tmpt lain kira normal lah, menunjukkan dorang punya kasih syg sesama kawan...

benz said...

slalu je ak jln pgang angan ngn kawan prempuan...hehehee
lantak pi la orang nk kte pape un.. xP

Shahirah Zainol said...

awak. mesir di mana? nnt sy gi kaherah.

zizidiazora said...

Malaysia pun dh banyak fenomena ni tapi di kalangan warga bangladesh yg kerja kat sini je. Budaya kita memang rasa macam pelik la kan sebab tak pernah dibuat dek orang. tapi masyarakat mereka itu perkara biasa.

Bak kata orang lain padang lain belalang kan....

hehehe....nak pegang tangan fadli gak lah...hehehe...(gatal perasan)

Add Remove Block said...

pernah tengok pic org Arab laki cium laki ... rupanya adat dorang, kalau kat Malaysia lain dah difikir ...

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

Walopn orng arab ni nmpak brutal,tpi dlam hati ade taman rupenye..hehe

アヌム ちゃん said...

baru tauu.huhuu

Aman Ibrahim said...

kalau kat Malaysia especially when it come to croos jln..

perempuan pgg tgn perempuan ok lagi but laki pgg tgn laki time crossing,nampak pelik sgt..

Edy Fee said...

hhaha mcm kat tempat aku blajar ni....
kes yang kne simbah acid berebut pondan.hahaha

sesegar said...

HAHA.
lelaki boleh pegang tangan jugak apa.kesian lelaki tak boleh buat apa yang perempuan buat.
haha lagi sekali! :D

hana szied said...

haha , ofcozlahh kalau dah nama nya orang arab tu..

orang kat Morocco pon cam gitu.. asal jumpe jek. siap peluk cium lagi.. haha. mula mula terkesima. pastu cm teruje je dyorang leh cm gtu..

ADAN + LINA said...

Kat Malaysia ni ada juga jantan pegang tangan jantan (PIMPIN) tapi bukan Masyarakat Malaysia tapi BANGLA...!!!
Jalan siap peluk peluk pinggang lagi...
Berdiri segala Bulu bila nengoknya...!!!

Heidi Shafiq said...

weyh.. aku nk pgg tgn ko boleh?

suha said...

auwww memng sweet (^_^)

ieyza afieyna said...

huhu.. kalau kat malaysia bila laki dgn laki rapat je confirm org ckp gay.. bila pempuan plak ckp lesbian.. ish..

neesa_jun said...

ni yg best p tempat org...blajar budaya...baru terbuka minda..haha

.::: Princess MOMOY :::. said...

haha...dalam lawak ada juga kebenaran
kita dok pelik tgk org sama jantina pegang tangan kat sana
padahal patut lagi pelik kalau tgk berlainan jantina berpegangan tangan

IZYAN KAHER said...

orang arab punya style friendship nih memang macam ni la i thought .
sebab it happen in UTP too :)

we got a lot of international student from Middle East, so fenomena ni macam da biasa :)

bila jumpa mesti dyorang pegang2 tgn n hug each other (same gender okay ^^..)

Cik Yuyun Nadira said...

haha . ustaz sy cakap da memang kebiasaan bagi orang sana pegang2 tangan plok2 smbil jalan kalw y sama jantina tuu . kalw y baru g sana mst tkejut tgk diorang pya style kan :)

shalina said...

wow ! heee . teruja :D

Chenta Eyfa Najibrz said...

gud info & something new la