Friday, December 24, 2010

Corat Coret Egypt~Edisi Tanta~

Seperti yang semua tahu,ada yang tak tahu kot....sekarang aku telah bermaustatin di bumi anbia nie...baru lagi...baru 2 bulan lebih!Alkisahnye...aku dapat tawaran sambung belajar kat sini..jurusan apa???aku ambil medic kat Tanta University.Insyallah kalau tak ada aral yang melintang mahupun terbongkang aku akan belajar kat sini selama 6 tahun..huhu..^^

Cukupla cite pasal aku...terase tengah terangkan biodata diri lak!haha...ok2...skang nie aku nak cite pasal egypt nie especially pasal tempat tinggal aku sekarang,Tanta...



1st sekali nak cerita pasal lalu lintas kat egypt nie......
kalau korg nak tahu..lalu lintas kat egypt nie memang sangat sibuk...tak tahu laa kenapa.



Pada firasat aku..diorang nie tak ade undang-undang lalu lintas yang ketat kowt...@@
mana taknya..kadang-kadang selalu lorong yang hanya ade 3 boleh jadi sampai 5 lorong!haha..



Orang-orang kat Tanta pula agak peramah lah kalau nak dibandingkan dengan negeri-negeri lain kat egypt nie...=)


Makanan kat sini pulak??Bagi aku...boleh la masuk dengan selera aku nie...^^


Tapi ada juga lah makanan yang tak lepas or tak ngam dengan selera aku nie!especially diorang punya jeruk sayur...memang aku tak lalu makan!=.="


Air gas nie pulak memang antara kegemaran orang-orang kat sini...1st time aku minum memang rase cam nak terbakar jek tekak nie...kuat kowt diorg punya gas!Adehh...tapi lama kelamaan dah imune dah!haha....




Ini pula tempat diorang termasuk aku membeli belah!Tempat nie dinamakan Awaal Bah...kenapa dinamakan camnie??aku pun tak tahu!Barang-barang kat sini agak murah lah dari tempat-tempat lain...!
Nak tengok Universiti aku yang tesergam indah tak???
haha....ok..!nie lah Universiti aku!






Setiap hari aku akan jalan kaki dari rumah aku untuk ke sini..tak jauh la juga jaraknya..lebih kurang 15 minit jalan kaki je..Tapi kadang-kadang rase malas nak jalan kaki aku dan kawan aku naik tut-tut je pergi Universiti!Apa pendapat korang??cantik tak Universiti aku??

Hope korang dah tahu serba sedikit gambaran kehidupan kat sini.Nanti KALAU rajin aku cerita lagi ok!=)






8 comments:

benz said...

nice pic!!!! =D

naja said...

fadli,cantek pic2 tuh..~~

fadlisabri said...

thanks2!

Raja Ellysya Noor said...

univeersity ke tu??
wow!cantik gila!

fadlisabri said...

yup2...hee~

suhaa said...

untungnya dapat further study oversea. merasa belajar di tempat orang. dan cantik universiti itu :D

Chenta Eyfa Najibrz said...

wahhh not bad ok gak..dekat tak degan Zagazig University

Chenta Eyfa Najibrz said...

gud lucks..become a doctor.hehehe