Sunday, August 28, 2011

Raya Aku.....Raya Korang???

Assalammualaikum...



Pejam celik pejam celik pejam balik......
kurang sehari je lagi kita umat Islam akan mengakhiri bulan Ramadhan yang mulia nie...
Sedihnya!='(

Pada kesempatan nie aku nak ucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir dan batin khas kepada pembaca setia blog aku nie *ade ke?? 
Dan tak lupa jugak kepada keluarga dan sahabat handai aku sekali!=)

Macam mana dengan persiapan raya korang??
Berapa pasang baju raya tahun nie??
Balik kampung belah ayah ke belah ibu dulu??
Kuih raya buat ke beli??
Dah kemas @ hias rumah dah??
*soalan femes time raya!^^~

Pastinya lebaran tahun nie memang amat berbeza sekali untuk aku dan keluarga.... 
tanpa kehadiran arwah datuk aku yang tercinta~
Dan aku pula akan menyambut Aidilfitri di Mesir...
tanpa kehadiran keluarga tercinta!='(
Tak dapat lah aku merasa mengumpul duit raya tahun nie!
*aku masih layak terima duit raya okayy!=.="~
Tapi..
tak apa lah...
Inilah yang dinamakan PENGALAMAN!=)
Korang jangan risau...nanti kalau ada masa insyallah akan aku kongsikan pengalaman raya kat sini ye!

Aku rasa inilah dia lagu tema hari raya yang sangat-sangatlah sesuai untuk aku tahun nie~
Hayatilah.......




Okayy....
Sekali lagi aku nak ucapkan Selamat Hari Raya kepada korang semua!
Maaf kalau ada tersalah silap terkasar tulisan kat blog nie ye!
Tak lupa jugak aku ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Kemerdekaan!
Thanks reading!




Sekian.




Nota coretan : Rindunya nak makan lemang & jalan raya dengan family!=)

20 comments:

NORHIDAYAH said...

Macam mana dengan persiapan raya korang??
--persiapan raya oke. persiapan ke ipta K.O.
Berapa pasang baju raya tahun nie??
--dua
Balik kampung belah ayah ke belah ibu dulu??
--tiap2 tahun belah ayah.ptg bwu belah ibu
Kuih raya buat ke beli??
--beli je.
Dah kemas @ hias rumah dah??
--kemas belom. hias dah.

**raya kat kubur je asenye taun ni. pagi p kubur arwah atok belah ayah. ptg pulak p kubur arwah nenek belah ibu. dua2 meninggal bulan rejab bwu ni. ALFATIHAH~

Rtp Farra Arisha said...

only half preparations to be done quickly..:D

well, selamat hari lebaran ya :)

beraya di mana??

Anonymous said...

Selamat hari Raya..buat anakanda tercinta...insyaallah...minggu kedua kita dpt beraya bersama2...mananti kepulanganmu....!

Namee Roslan said...

:) hey, selamat hari raya dari namee roslan. maaf kalau ada terkasar bahasa atau terkecilkan hati fad ye. semoga raya anda indah bersama keluarga :)

fatin fuentebella said...

selamat hari raya jugak (:

AesyaZealous said...

slmt hari raya..nnt critakn pengalaman beraya di mesir :)

Urzain Hussain said...

selamat hari raya bro..:)

fiezra said...

selmat hari raye!!!!!!!!!!!!

Hanif Borhan said...

hahaha,ada ke lg Ntah org yg buat kuih raya sendiri zaman2 sekarang ni...semua pakat nak tunjuk sana, tunjuk sini je...

Btw,
Selamat Hari Raya!

Noor Aqillah Majid =) said...

nanti share lah pglaman raye di egypt =)

An Najwa said...

salam aidilfitri :)

Nalisa Syahira said...

selamat selamat .

Yana Farinha said...

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN.
hye... nice blog.. kite da folo awk... jom singgah blog kita.. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

bedpet said...

alahai sedihnye sambut raya kat negara org. btw, mesti kat sana ada mcm kat msia ni jugak kn? sbb hari tu ada sorg member kat oversea, excited jumpa kuih batang buruk kat sana. kehkeh.
selamat hari raya :)

Marniey said...

mat ari raya jgk.

MiSz fiFiEyQa said...

selamat hari raye...p'siapan raya sy biase2 aje..hehe..ohh..happy merdeka too!!!

Fezul Fadhley said...

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin :)

suha said...

selamat hari raya fadli :)

Saiful Zaini said...

persiapan raya...??? agak okay gak la... tak sabar nak raya esok ni... untuk fadli, semoga gembira beraya di sana.. aku nantikan cerita raya kau di sana tu... cepat2 update nanti.. haha.. SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ! maaf zahir...... *sorry,batin takde okay! haha.

piqa said...

salam,sedihnya xdpt beraya ngn family. selmat menyambut hari raya dperantauan. jgn sdey2 insya Allah kalo ada rezeki laen kali beraya dmalaysia pulak. slmt hari raya dr piqa